Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για το κέντρο υγείας της Ναυπάκτου

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Παρεκκλήσιο των αγίων Αναργύρων, κάτωθεν του Ιερού Ναού της αγίας Παρασκευής Ναυπάκτου, τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ υγείας των ιατρών, των νοσηλευτών και του προσωπικού του Κέντρου Υγείας και όλων των ιατρών, φαρμακοποιών και εργαζομένων στα ιατρεία της πόλεως. Στον όρθρο εψάλη η ακολουθία του αγίου Λουκά του ιατρού Επισκόπου Συμφερουπόλεως.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος τόνισε την μεγάλη ευαισθησία του επισκόπου και ιατρού αγίου Λουκά στον ανθρώπινο πόνο, αλλά και ο ίδιος πέρασε όλη την ζωή του με πόνο.

Για τον λόγο αυτό εφηύρε τεχνικές αναισθησίας τότε που δεν υπήρχαν τα σύγχτονα μέσα αναισθησίας. Επίσης ο άγιος Λουκάς έλεγε ότι πρέπει οι ιατροί να βλέπουν τον ασθενή «εξ ολοκλήρου», προσπαθώντας να τον απαλλάξουν από το άγχος και την ψυχολογική φόρτιση. Ακόμη αναφέρθηκε και στην προσφορά του Κέντου Υγείας της πόλεως στον άνθρωπο, αλλά και την προσφορά των ιατρών της πόλεως στην απάλυνση του ανθρωπίνου πόνου γι΄ αυτό και τους ευχαρίστησε.

Εκκλησιάστηκαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ. Μουζγά, ιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Κυριακόπουλος καθώς και ιδιώτες ιατροί και φαρμακοποιοί της πόλεως. Στην ακολουθία παρευρέθη και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Καραγκούνης.

Μετά την θεία Λειτουργία, την αρτοκλασία και τον λόγο του Μητροπολίτου προς τους εκκλησιασθέντες, προσφέρθηκε κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.