Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του π. Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου

Σε κλίμα έκδηλης συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί, η Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο ναό των Αγίων Πάντων στην ακριτική Δερύνεια ενώπιον του σκηνώματος του μεταστάντος πολιού Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Κωνσταντίνου.

Τον προεξάρχοντα Επίσκοπο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, ο Πρωτοπρ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ιερέας τώρα της Ιεράς Μητρόπολης Ατλάντας Αμερικής, ο ιερατικώς προϊστάμενος Οικονόμος Ανδρέας Κυριάκου και οι διάκονοι της Μητρόπολης Ιωάννης και Θεοφάνης.

Στο θεολογικό του λόγο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος αναφέρθηκε στη ευαγγελική περικοπή όπου περιγράφεται η συνάντηση του Ιησού Χριστού με τη Χαναναία Γυναίκα εστιάζοντας στο γεγονός ότι, για να ζητήσουμε κάτι από τον Θεό, πρέπει να έλθουμε σε διάλογο με τον Θεό. Ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του αυτό που θέλει να ζητήσει από τον Θεό, επομένως, δεν μπορεί χωρίς αυτό τον διάλογο να φανερώσουμε την εμπιστοσύνη μας ότι ο Θεός είναι έτοιμος να κάνει αυτό που εμείς ζητάμε, άρα αυτό γίνεται συμπλήρωσε, με τη βαθιά προσευχή και πίστη. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η περίπτωση της θεραπείας του σεληνιαζόμενου νέου και ο σκληρός λόγος-απάντηση- του Ιησού Χριστού προτού επιτελέσει το θαύμα -Ω γενεά άπιστη και διεστραμμένη, έως πότε θα είμαι μαζί σας, έως πότε θα σας ανέχομαι?

Αυτή την κραυγή που μας έμαθε η γυναίκα της σημερινής περικοπής, να απευθύνουμε από τα μύχια της ψυχής μας και να είμαστε σίγουροι ότι, ο Θεός θα ανταμείψει, θα δώσει αυτό το οποίο ζητούμε και ο Χριστός είναι πάντοτε μαζί μας συνοδός της ζωής μας όποιες δυσκολίες και αν έχουμε, τόνισε χαρακτηριστικά

Πριν την απόλυση τελέστηκαν επίσης τα ετήσια μνημόσυνα των ηρώων της ΕΟΚΑ 1955-1959 Δημητράκη Χριστοδούλου, Στυλιανού Λένα και Σωτήρη Τσαγγάρη. Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Βουλευτής Αμμοχώστου και Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Καρουλλάς.

Πηγή: Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου