Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι: Με θλίβει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η κατοχή μέρους της Γεωργίας

Με τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι κ. Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία και στο Πατριαρχείο Γεωργίας, συναντήθηκε στις 3 Οκτωβρίου ο Μητροπολίτης Αχαλτσίχε και Ταο-Κλαρτζέτι κ. Θεόδωρος, μαζί με τους ιερείς και τον κλήρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του που επισκέπτεται τη Γεωργία και το Πατριαρχείο Γεωργίας. Πρόσθεσε ότι η Γεωργία έχει μεγάλη ιστορία και πολιτισμό και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για πάνω από 1600 χρόνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη θλίψη του για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, την κατοχή μέρους του εδάφους της Γεωργίας αλλά και τους εκτοπισμένους κι εκτοπισμένες εντός της χώρας. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με τη βοήθεια του Θεού, θα έρθει ο καιρός που τέτοια οδυνηρά προβλήματα θα επιλυθούν.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Γεωργίας Μητροπολίτης Ζουγκντίνι και Τσαΐσι (Σαρασενίτζε) κ. Γεράσιμος μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα στην περιοχή του Καυκάσου και στον κόσμο. Είπε ότι η διατήρηση της ειρήνης και η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των εθνών έχει ιδιαίτερη σημασία και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας προσπαθούσε πάντα και εξακολουθεί να προσπαθεί να προωθεί την ειρήνη στη χώρα, στην περιοχή του Καυκάσου και, φυσικά, κατά την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Γκόρι και Ατένι κ. Ανδρέας (Gvazava), ο οποίος είναι εκπρόσωπος του Πατριάρχη Γεωργίας στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Καντέρμπουρι για τη στήριξή του προς τη διασπορά.

Ο Μητροπολίτης Θεόδωρος τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β ‘και εξέφρασε την ετοιμότητά τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους.