Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομοφυλοφίλων: Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό (ΦΩΤΟ)

«Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στο λαό», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το πρωί της Τρίτης, 6 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης για το γάμο ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Εν προκειμένω, για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου στις επιτροπές της Βουλής και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στις 15 Φεβρουαρίου.

«Μην ρωτάτε εμάς να ρωτήσετε άλλους, εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και αυτό που ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια, αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεϊνές ιδέες, θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σήμερα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης, τιμάται, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εγκύκλιος που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε ότι “ο «γάμος των ομοφυλοφίλων» είναι ανατροπή του Χριστιανικού Γάμου και του θεσμού της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας”. Η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου διαβάστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας την Κυριακή και διανεμήθηκε το φυλλάδιο “Προς τον Λαό” που περιείχε τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί του θέματος.

Φωτογραφίες: Facebook “Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΚΕΕ)”