Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος, διάλεξε

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε -για άλλη μια φορά- γνωστή τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους εμβολιασμούς ως μέσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε εκδήλωση για τον ίδιο από τον Δήμο Λεβαδέων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “οι Γερμανοί κατέληξαν σε μια απλή πρόταση, όπως ταιριάζει στους Γερμανούς. Εδώ είναι το εμβόλιο, εκεί είναι ο τάφος. Διάλεξε και πάρε”.

“Όλοι έχουμε υποχρέωση να κάνουμε αγάπη. Η αγάπη είναι όχι μόνο να κοιτάω τον εαυτό μου, κοιτάω και τον πλαϊνό. Γιατί εγώ μπορεί να πιστεύω ότι δεν θα κολλήσω, δεν θα αρρωστήσω, δεν είναι όμως σίγουρο. Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν θα γίνω αφορμή να κολλήσει ο άλλος από μένα;”, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις αναφορικά με το θέμα της πανδημίας και της αντιμετώπισης της, με τίτλο “Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας”, σύμφωνα με τις αποφάσεις της.

Μάλιστα θα μοιραστούν και φυλλάδια με δώδεκα απαντήσεις σε απορίες πάσης φύσεως, ακόμη και για τα τσιπάκια που αγαπούν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι.

«Οι χριστιανοί μάς ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μάς απαντούν»

Επίσης κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Τρίτης 13ης Ιουλίου 2021 προσήλθαν ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κικίλιας και ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Σωτήριος Τσιόδρας, προς τους οποίους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Συνοδικοί Αρχιερείς έθεσαν πολλά ερωτήματα τόσο για την πορεία της πανδημίας, όσο και για τη χρήση των νέων εμβολίων κατά της Covid-19, εκφράζοντας προβληματισμούς και απορίες Κληρικών και λαϊκών χριστιανών, μελών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει εξάλλου, ανέφερε ότι εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, “η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίπονη προσπάθεια των επιστημόνων ερευνητών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεσή της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας”.

Εκπρόσωπος ΔΙΣ: Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς

«Έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να στηθεί ένα τείχος ασφάλειας και υγείας» σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία ιερέων και μητροπολιτών θα εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είτε αμφιβάλουν είτε φοβούνται για το εμβόλιο, «ο ρόλος της εκκλησίας είναι η συνεργασία με την επιστήμη και η πειθώ. Ο λόγος είναι αυτός που μπορεί να πείσει κάποιους ανθρώπους. Αν πειστούν».