Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Από την Τετάρτη να με προσθέσετε στους εμβολιασθέντες (upd)

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:05

Αύριο να με προσθέσετε και εμένα στον αριθμό των εμβολιασθέντων, δήλωσε χαριτολογώντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος στον Γ. Γεωργαντά, υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο τους στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο το απόγευμα της Τρίτης.

Ο υφυπουργός κ. Γεωργαντάς συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που έχει εισάγει η κυβέρνηση και την πορεία του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη χώρα.

Ο κ. Γεωργαντάς μάλιστα σχολίασε τον αριθμό-ρεκόρ των 117.000 εμβολιασθέντων χθες, ενώ παρατήρησε πως υπάρχει εξοικείωση των Ελλήνων με τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Στο σημείο αυτό ο Αρχιεπίσκοπος γνωστοποίησε πως αύριο θα προστεθεί και αυτός στον αριθμό των εμβολιασθέντων, καθώς θα δεχθεί την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος είχε νοσήσει το περασμένο φθινόπωρο, ωστόσο οι ιατροί που τον παρακολουθούν έκριναν πως τα αντισώματα που ανέπτυξε ο οργανισμός του δεν ήταν επαρκή και έκριναν απαραίτητο τον εμβολιασμό του.

Ο υφυπουργός τον ενημέρωσε εκτός από τις ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου που βοηθούν τους υγειονομικούς για την εξέλιξη της εμβολιαστική εκστρατείας, και για τις άλλες ψηφιακές προσπάθειες που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια.

Νωρίτερα εξάλλου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δέχτηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος.

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος
© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδος