Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τους πιλότους του Canadair: Τούτη την ώρα η Ελλάδα θρηνεί ακόμη δύο παιδιά της

“Τούτη την ώρα η Ελλάδα θρηνεί ακόμη δύο παιδιά της,” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη δήλωσή του για τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη του Canadair, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, ύστερα από πτώση του αεροσκάφους, ενώ επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς που καίει για τρίτη ημέρα στην περιοχή της Εύβοιας.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι οι δύο πιλότοι ήταν δύο νέοι “που έβαλαν την πατρίδα και το αίσθημα καθήκοντος πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να προστατεύσουν όσα οφείλουμε όλοι να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές”.

Διαβάστε τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου:

Τούτη την ώρα η Ελλάδα θρηνεί ακόμη δύο παιδιά της.

Δύο νέους που έβαλαν την πατρίδα και το αίσθημα καθήκοντος πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Που θυσιάστηκαν με αυταπάρνηση για να προστατεύσουν όσα οφείλουμε όλοι να παραδώσουμε ακέραια στις επόμενες γενιές.

Προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των δύο νέων ηρώων μας. Ο Θεός να δίνει παρηγορία και δύναμη στους οικείους τους.

Το τραγικό συμβάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ: “Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.”

Ως εκ τούτου, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δηλώσεις για την απώλεια των δύο νέων πιλότων

Δηλώσεις για την τραγική απώλεια των δύο νέων πιλότων έκαναν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι “η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων”.

Επίσης, τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο των χειριστών του Καναντέρ εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας Ν. Δένδιας σε δημοσίευσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:Η απώλεια της ζωής των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη”.

Τέλος, “Είμαι συγκλονισμένος από την συντριβή του Ελληνικού Canadair”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο Twitter κι ευχήθηκε “ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των πιλότων και να οπλίσει με κουράγιο τους οικείους τους”.