Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Το Πατριαρχείο Μόσχας ακολουθεί τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου

Τη συμπαράσταση του στον ουκρανικό λαό εξεδήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, επισκεπτόμενος την Πρέσβη της Ουκρανίας στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συναντήθηκε με την Πρέσβη για να εκφράσει “τη συμπαράσταση μας ως χριστιανών, ως Ελλήνων και ως Αμερικανών στον λαό της Ουκρανίας που υποφέρει από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, ο οποίος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα: στρατιωτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εκκλησιαστικό”.

Ο κ. Ελπιδοφόρος σχολίασε ακόμη και τις πρόσφατες κινήσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, το οποίο, όπως επισημαίνει, “αντί να στηρίζει τους αδελφούς της Ουκρανίας, ακολουθεί πειθήνια τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου, διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και σκανδαλίζει τον λαό του Θεού από την Ουκρανία στην Αφρική, έως και τη μακρινή Κορέα”.

Τέλος, χαιρετίζει την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του State Department που καταδικάζει τις “κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας” από το Κρεμλίνο, και την στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης.