Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προς Α. Γρατσιά: Να τελείς κάθε Λειτουργία σαν να ήταν η πρώτη, η τελευταία, η μοναδική

© GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Την Κυριακή 2 Ιουλίου ο διάκονος π. Αλέξανδρος Γρατσιάς έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης από τον  Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Η εις πρεσβύτερον χειροτονία τελέστηκε στον Εθνικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη.

Στην ομιλία του προς τον νέο πρεσβύτερο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην αξία του ιερατικού λειτουργήματος.

Αναλυτικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόπορος ξεκίνησε την ομιλία του προς τον Αλέξανδρο Γρατσιά λέγοντας: «Τώρα είναι η στιγμή που θα ανυψωθείς ένα σκαλί πιο πάνω, για να λυγίσεις και τα δύο σου γόνατα και να χειροτονηθείς στην Ιεροσύνη του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.”

«Ως ιερέας του Υψίστου Θεού, καλείσαι να θρέφεις τον Λαό του Θεού – όχι με τη γήινη “τροφή που χάνεται, αλλά με την τροφή που μένει στην αιώνια ζωή”», πρόσθεσε.

«Σε κάθε Λειτουργία, είτε βρίσκεσαι σε μια υπέροχη Εκκλησία όπως αυτή, είτε σε ταπεινές περιστάσεις – να τελείς κάθε Λειτουργία: σαν να ήταν η πρώτη σου Λειτουργία, η τελευταία σου Λειτουργία, η μοναδική σου Λειτουργία», τόνισε.

«Με τις προσευχές του Αγίου Νικολάου, του Θαυματουργού των Μύρων, να διατηρήσεις στην ψυχή σου αυτό το όραμα της ιεροσύνης και να είσαι πάντα ο ιερέας του Θεού», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.