Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Να ακούσουμε το Γένος, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του

Το Αρχιεπισκοπικό Επαρχιακό Συμβούλιο συνεδρίασε στις 19 Μαρτίου 2024 στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε την ομάδα των κληρικών και λαϊκών, ευχόμενος ευλογημένη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

«Σας καλωσορίζω όλους με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση στην Αρχιεπισκοπή σας σήμερα, όπου πραγματοποιείται η συνάντηση του Αρχιεπισκοπικού Επαρχιακού Συμβουλίου. Κάθε ένας από εσάς φέρνει διαφορετικά ταλέντα σε αυτό το Συμβούλιο και ο στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε όλα αυτά τα ‘δώρα’ για να εργαστούμε από κοινού για το καλό της Περιφέρειάς μας.

Στα ελληνικά αυτό το ονομάζουμε ‘συνεργία – συνέργεια’, που σημαίνει ότι όλοι διοχετεύουμε τις προσπάθειές μας σε μια ενιαία και ενωμένη προσπάθεια εκ μέρους των ενοριών μας και του λαού μας. Η ευθύνη σας ως μέλη αυτού του Συμβουλίου είναι τόσο για αυτούς όσο και για την Εκκλησία ως θεσμό.

Οι φωνές σας – αυτές των λαϊκών (γυναικών και ανδρών), των κληρικών και των εκπροσώπων της νεολαίας – είναι απαραίτητες για να χαράξετε την πορεία προς τα εμπρός για την Εκκλησία μας. Πρέπει να ακούσουμε από κάθε γωνιά το Γένος μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης περιελάμβαναν τον προϋπολογισμό για το 2025, την ασφάλεια των νέων, τη θρησκευτική εκπαίδευση και άλλες επερχόμενες εκδηλώσεις και συναντήσεις.

Τα μέλη του Συμβουλίου συνεχάρησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο για την επέτειο που ανήλθε στην ιεραρχία και επίσης εξέφρασαν ομόφωνα την αγάπη και την υποστήριξή τους προς τον νεοδιορισθέντα Πρόεδρο της Θεολογικής Σχολής του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού Δρ. Δημήτριο Κάτο, ο οποίος μεγάλωσε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Το Επαρχιακό Συμβούλιο προέβη σε προετοιμασίες εν αναμονή της Αρχιεπισκοπικής Επαρχιακής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα στις 6 Απριλίου, στον Ναό της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ της Νέας Υόρκης.

Φωτογραφία: GOARCH / Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μενύκτας