Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Μόνο η αγάπη του Σταυρού μπορεί αληθινά να οικοδομήσει την Εκκλησία στο Σώμα του Χριστού

Τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο παρεκκλήσιο του Κολλεγίου “Τίμιος Σταυρός” στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε η ακολουθία της ρασοφορίας των νέων σπουδαστών. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρο ανέφερε στον λόγο του “Είστε μία από τις μεγαλύτερες τάξεις που έχουν εγγραφεί τα τελευταία χρόνια, και αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τη ζωή της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Χωρίς εκπαιδευμένους κληρικούς, το μέλλον της Εκκλησίας μας θα αιωρείται μεταξύ πίστης και αμφιβολίας. Και έχουμε τόσα πολλά να προσφέρουμε στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνία – θησαυρούς πνευματικότητας και πολιτισμού – που πρέπει να έχουμε άτομα ικανά να εκπροσωπούν και να καλλιεργούν την Ορθόδοξη Πίστη του Χριστού μας”.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος τονίζει “Μόνο η αγάπη του Σταυρού μπορεί αληθινά να οικοδομήσει την Εκκλησία στο Σώμα του Χριστού. Αυτόν που δέχθηκε να ανέβει στον Σταυρό για χάρη όλων μας”.