Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Μαζί θα κάνουμε το ταξίδι της Σαρακοστής

Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Κληροκολαϊκή Συνέλευση και η Συνέλευση του Φιλοπτώχου της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας στον Ι. Ν. Αναστάσεως στο Brookville της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τους 300 αντιπροσώπους της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης και της Φιλόπτωχου Εταιρείας Κυριών, οι οποίοι εκπροσώπησαν κάθε ενορία της Περιφέρειας στις ΗΠΑ.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Αρχιεπίσκοπος είπε:

“Η αλήθεια της Ανάστασης αποτελεί αλήθεια της ύπαρξής μας. Στις ενορίες μας διοργανώνονται πολλές δράσεις και εκδηλώσεις και πρέπει όλοι μας να διαθέτουμε χρόνο για προσευχή, νηστεία και πράξεις αγάπης. Μαζί θα κάνουμε το ταξίδι της Σαρακοστής και όλες οι διακονίες και τα καλά έργα των κοινοτήτων μας θα βρουν πλήρωση την ημέρα της Ανάστασης! Είθε όλοι μας να γίνουμε πρότυπα για όλους τους ανθρώπους, μιμούμενοι τον Χριστό, καθώς ετοιμαζόμαστε για τη Βασιλεία του Θεού!”

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βιλλής καλωσόρισε όλους τους αντιπροσώπους και τους προσκεκλημένους και ευχαρίστησε την Ενορία της Ανάστασης, η οποία φιλοξενεί αυτή τη συγκέντρωση, τον Προιστάμενο, τον π. Παντελεήμονα Παπαδόπουλο, και τους λαικούς επικεφαλής για την ευγενική φιλοξενία τους. Ο π. Ηλίας καλωσόρισε επίσης τον εκλεγμένο Επίσκοπο Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο και τον συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή του ως Επίσκοπος Διοκλείας.

Ο π. Ηλίας ευχαρίστησε τους επικεφαλής και εκπροσώπους των ποιμαντικών έργων σε όλη την Περιφέρεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ι. Ν. Αγίας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος της Κορόνα, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε ισπανόφωνο ποιμαντικό έργο, στόχος του οποίου είναι να προσφέρει βοήθεια στην τοπική ισπανόφωνη κοινότητα.

Ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος έδωσε μια αναφορά και ενημέρωση για το Σπίτι του Αγίου Μιχαήλ που χτίζεται επί του παρόντος στο Uniondale της Νέας Υόρκης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσφατη πρόοδο της κατασκευής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο απηύθυνε πρόσκληση στους πιστούς της Περιφέρειάς μας να επισκεφθούν το χώρο, να δουν τα πρόσφατα κατασκευαστικά επιτεύγματα και να παράσχουν συνεχή οικονομική υποστήριξη σε αυτό το αξιόλογο και ζωτικής σημασίας έργο και διακονία.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο λειτουργικός προϋπολογισμός της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας 2025. Η συνεδρίαση έκλεισε με ευχαριστίες και προσευχές από τον π. Ηλία Βιλλή, ευχόμενος σε όλους ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα.

Φωτό: Δ. Πανάγος / Μετάφραση: Θάνος Χρυσανθόπουλος