Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για βοήθεια στην Ουκρανία: Εκφράζω ευγνωμοσύνη σε όσους πρόσφεραν απλόχερα

Τον Μάρτιο του 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε την ίδρυση του Ουκρανικού Ταμείου Αρωγής της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής (GOARCH), μια σημαντική προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων που ξεκίνησε σε συνεργασία με τις Διεθνείς Ορθόδοξες Χριστιανικές Φιλανθρωπικές Οργανώσεις (IOCC) για τη συγκέντρωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την άμεση και μακροπρόθεσμη υποστήριξη των ανθρώπων στην Ουκρανία που η ζωή τους άλλαξε λόγω της ρωσικής εισβολής.

Έκτοτε, οι κοινές προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής και της IOCC έχουν ξεπεράσει τον αρχικό στόχο συγκέντρωσης κεφαλαίων μέσω της γενναιοδωρίας αμέτρητων οργανισμών, ενοριών και ανθρώπων. Από τα 700.000 $ που συγκεντρώθηκαν από την Αρχιεπισκοπή, 100.000 $ δωρίστηκαν αμέσως τον Μάρτιο του 2022 για την υποστήριξη στην Ουκρανία. Η Αρχιεπισκοπή έχει επίσης συγκεντρώσει επιπλέον 600.000 δολάρια μέσω των εισφορών του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο δώρισε 50.000 δολάρια.

«Εκφράζω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη σε όλους τους πιστούς μας που πρόσφεραν απλόχερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

«Η Εκκλησία αγωνίζεται να είναι όχι μόνο τόπος λατρείας, αλλά ένας σύνδεσμος αγάπης και ελπίδας, εκδηλώνοντας το μήνυμα του Χριστού για συμπόνια και φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Δουλεύοντας μαζί με τον έμπιστο συνεργάτη μας, την IOCC, στοχεύουμε να δώσουμε βοήθεια αποτελεσματικά και με συμπόνια και να ανακουφίσουμε όλους όσοι έχουν εκτοπιστεί ύστερα από την άδικη εισβολή στην Ουκρανία».