Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Ελλάδα, Πατριαρχείο και ομογένεια είμαστε ένα»

Στον Πατριαρχικό Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου στην Αθήνα, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Παρουσία Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πλήθους κόσμου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείο στην Αθήνα, Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλάδα και την άρρηκτη σχέση που συνδέει τους ομογενείς μας ανά τον κόσμο.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε επίσης στην προ μηνών ιστορική ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, η οποία όπως είπε, προκάλεσε τη συγκίνηση όλων και υπογράμμισε τη σημασία που είχε και τον αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και τους στενούς δεσμούς της ομογένειας με την μητέρα Ελλάδα.

«Ελλάδα, Οικουμενικό Πατριαρχείο και ομογενείς ειμαστε ένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος, ενώ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την άδεια που του παραχώρησε προκειμένου να λειτουργήσει στον Πατριαρχικό ναό στην Αθήνα.

Ευχαρίστησε δε τόσο τον Μητροπολίτη Λαοδικείας όσο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, που συνήργησαν ώστε να αποκτήσει το Πατριαρχείο τον περικαλλή αυτό ναό στην Αθήνα.

Τόνισε μάλιστα ότι ήταν η γενναία προσφορά του του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου ήταν καταλυτική και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να δοθεί αυτός ο ναός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τον οποίο, όπως τόνισε, τον συνδέουν στενοί προσωπικοί αδελφικοί δεσμοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος και ο Μητροπολίτης Λαοδικείας, ανταλλάξαν δώρα σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής.

Φωτογραφίες: Orthodox Times