Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Εδώ στην κατασκήνωση γεύεστε τη χριστιανική ζωή

«Όχι μόνο είστε με τον Δημιουργό όταν είστε μόνοι ή μόνες με τον Θεό, αλλά είστε και μεταξύ σας. Ο Θεός είναι αυτός που μας ενώνει όλους και όλες… δεν είστε μόνοι ή μόνες», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος κατά την επίσκεψή του στην κατασκήνωση του Αγίου Παύλου τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023.

Η κατασκήνωση του Αγίου Παύλου βρίσκεται στο Λιτσφιλντ (Litchfield) και είναι μια από τις πολλές κατασκηνώσεις που προσφέρουν προγράμματα κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Πάνω από 180 κατασκηνωτές και κατασκηνώτριες, 54 νεαροί και νεαρές ενήλικοι υπάλληλοι και πέντε νεαροί ενήλικες διαχειριστές και διαχειρίστριες υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο με μεγάλη χαρά και εκτίμηση ψάλλοντας: «Σας αγαπάμε!» Οι κατασκηνωτές, οι κατασκηνώτριες και το προσωπικό από διάφορα μέρη της χώρας επισκέπτονται την κατασκήνωση καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού: από τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Σικάγο, την Αλάσκα, το Τέξας, τη Μασαχουσέτη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Ουάσινγκτον, το Μέριλαντ και την Πενσυλβάνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος πρότεινε το θέμα του φετινού καλοκαιριού να είναι η καταπολέμηση του φόβου λέγοντας: «Μη φοβάστε!».

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος υπενθύμισε σε όλους και όλες: «Μη φοβάστε γιατί δεν είμαστε ποτέ μόνοι ή μόνες ακόμα και όταν νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι ή μόνες γιατί ο Θεός είναι μαζί μας. Εδώ μαθαίνετε ότι η Πίστη είναι και διασκεδαστική. Είναι όλη μας η ζωή. Εδώ στην Κατασκήνωση γεύεστε τη χριστιανική ζωή. Γεύεστε πόσο όμορφη είναι στην πράξη. Όντας Ορθόδοξος Χριστιανός και Ορθόδοξη Χριστιανή».

Βίντεο: π. Sotiri Michalatos

Φωτογραφίες: Yannis Malevitis

Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής