Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Ο Πατριάρχης Νεόφυτος επέδειξε υπομονή στην δοκιμασία της ασθενείας

Επιστολή προς τον Τοποτηρητή του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Μητροπολίτη Βάρνης κ. Ιωάννη απέστειλε χθες, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος μετά την είδηση της εκδημίας του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου την Τετάρτη 13 Μαρτίου.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Σεβασμιώτατε Άγιε Αδελφέ,

Μετά βαθυτάτης θλίψεως επληροφορήθημεν την προς Κύριον εκδημίαντού αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού ημών, Μητροπολίτου Σόφιας και Πατριάρχου Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου. Ο αοίδιμος αδελφός προσέφερεν την μαρτυρίαν της ορθοδοξουπίστεως, δια της ταπεινοφροσύνης, της υπομονής εις την δοκιμασίαν της ασθενείας, της ανυποκριτου αγάπης.

Εποίμανε τον ευσεβή λαόν της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας με πατρικήν στοργήν και σύνεσιν, απλότητα και ειλικρίνειαν. Εκφράζοντες τα εγκάρδια συλλυπητήρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας, παντός του κλήρου και του λαού αυτής προς την αδελφήν Εκκλησίαν της Βουλγαρίας, εν τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Τιράνων ετελέσαμεν Τρισάγιον, δεόμενοι υπέρ αναπαύσεως της εκλεκτής ψυχής τούμακαριστού Πατριάρχου κυρού Νεοφύτου “εν σκηναίς δικαίων”.

Αιωνία ημνήμη αυτού!

Ως εκπρόσωποι της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας εις την εξόδιον ακολουθίαν του εκλιπόντος Προκαθημένου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας παραστήσονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννηςσυνοδευόμενος υπ του Αιδεσιμολογιωτάτου Σταυροφόρου π. Μιχαήλ Σανελάρη.

«Μακάριοι οι εν Κυρίω αποθνήσκοντες».

Μετ’εξαιρέτου τιμής κα αδελφικής εν Χριστώ αγάπης,

Τίρανα,14η Μαρτίου 2024

† Ο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος