Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας για πυρκαγιές στην Ελλάδα: Οι προσευχές μας κοντά στους ήρωες πυροσβέστες και εθελοντές

Μήνυμα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, τους πληγέντες από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές και τους ανθρώπους που καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες για τον περιορισμό των καταστρεπτικών συνεπειών της πύρινης λαίλαπας, στέλνει ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, μέσω αναρτήσεώς του στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram.

«Μαυρίζουν τις καρδιές μας καθώς παρακολουθούμε τις εικόνες καταστροφής από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη φιλτάτη πατρίδα μας και ιδίως στη δοκιμαζόμενη νήσο της Ρόδου», σημειώνει αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ επισημαίνει ότι «την οδύνη μας μετριάζει το γεγονός πως δεν έχουν απωλεσθεί ανθρώπινες ζωές παρά τις εφιαλτικές συνθήκες που έχουν προκληθεί». «Όμως ο σπαραγμός μας παραμένει βαθύς για τους συμπατριώτες μας που έχασαν τις περιουσίες και τα υπάρχοντά τους, και για την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί», προσθέτει.

Καταληκτικά στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος τονίζει: «Οι προσευχές μας κοντά στους ήρωες των δυνάμεων πυρόσβεσης, τους εθελοντές και όσους μάχονται με αυτοθυσία για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ενισχύει!».