Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας: Έτη πολλά, Σεβασμιώτατε!

“Προσευχόμαστε στον Πανάγαθο Θεό να του χαρίζει έτη πολλά, ευφρόσυνα κι ευλογημένα, ώστε να συνεχίσει, με την ίδια σοφία, δύναμη και θέρμη, να μας καθοδηγεί και να μας ενισχύει. Κυρίως δε, να εμπνέει στις καρδιές μας την αγάπη και τη γαλήνη που καθρεφτίζονται στο πράο βλέμμα του και στο ζεστό, καλοσυνάτο χαμόγελό του. Εις έτη πολλά, Σεβασμιώτατε!” αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τα ονομαστήρια του κ. Μακαρίου.

Σήμερα που η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει τη μνήμη του Οσίου Μακαρίου, σύσσωμη η τοπική Εκκλησία στην Αυστραλία χαίρει και αγάλλεται διότι άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, για δεύτερη φορά ως Αρχιεπίσκοπός μας και πνευματικός μας πατέρας.

Από της αφίξεως του Σεβασμιωτάτου, αδιαλείπτως δοξάζει τον Τριαδικό Θεό που ευδόκησε ώστε τα βήματά του να τον φέρουν στην Αυστραλία και τους ευλόγησε ώστε να αποκτήσουν έναν φιλόστοργο πατέρα, που άοκνα, με αξιοθαύμαστο ζήλο και με πολλή αγάπη, εργάζεται για την πνευματική στήριξη και ανύψωση του ποιμνίου του και για την πρόοδο και προκοπή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής, οι επίσκοποι, οι κληρικοί και οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, διακατεχόμενοι από αισθήματα βαθιάς υιικής αγάπης και ευγνωμοσύνης για τους πνευματικούς καρπούς που έχει ήδη αποδώσει η ενταύθα παρουσία και διακονία του, του εκφράζουν τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές τους για υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, προς δόξαν Θεού και επ’ αγαθώ του χριστεπωνύμου πληρώματος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας.
.