Αρχιεπισκοπή Καναδά: Συγκέντρωσε 146.829 δολάρια για τις πυρκαγιές το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Το ποσό των 103.829 δολαρίων συγκέντρωσε η Αρχιεπισκοπή Καναδά, για την βοήθεια των πληγέντων από τις πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Η Αρχιεπισκοπή, ανταποκρινόμενη σε εκείνα τα γεγονότα, εξέδωσε εγκυκλίους προς κάθε ενοριακή Κοινότητα, ώστε να συγκεντρωθούν έσοδα με αποκλειστικό σκοπό τη βοήθεια των πληγέντων αδελφών στην Ελλάδα.

“Δεσμευθήκαμε, ότι όλα τα συγκεντρωμένα έσοδα, ανεξαιρέτως, θα μεταφέρονταν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να διατεθούν στην Ελλάδα.

Στα συνολικώς συγκεντρωμένα κονδύλια αρωγής για τις πυρκαγιές συλλέχθηκαν επιπλέον και συγκεκριμένα έσοδα προς βοήθεια της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στο Μάζι, η οποία επλήγη βαρύτατα από τις πυρκαγιές”.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Καναδά, κατόπιν της πρόσκλησής της για βοήθεια, συγκεντρώθηκαν από τις Κοινότητες ανά τον Καναδά, $103.829.00 για τις πυρκαγιές, ποσό το οποίο εξ ολοκλήρου απεστάλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ειδικότερα διευκρινίζει ότι, στις 23 Νοεμβρίου 2021, απεστάλησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αναλυτικά τα κάτωθι ποσά:

Εκατόν τρεις χιλιάδες οκτακόσια είκοσι εννέα δολάρια ($103.829), για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.
Δέκα τρεις χιλιάδες δολάρια ($13.000.00), σε βοήθεια της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου, η οποία κατεστράφη από τις πυρκαγιές.
Δέκα πέντε χιλιάδες δολάρια ($15.000.00), για το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών.
Δέκα πέντε χιλιάδες δολάρια ($15.000.00), για τον ανεγερθησόμενο Ι. Ναό στη Μάλτα.
Συνολικά απεστάλησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο εκατόν σαράντα έξι χιλιάδες οκτακόσια είκοσι εννέα δολάρια ($146.829.00).

Η αποστολή των εμβασμάτων καθυστέρησε προκειμένου να διασφαλισθούν, η τήρηση και συμμόρφωση προς τους καναδικούς χρηματοοικονομικούς και δημοσιονομικούς κανονισμούς περί οποιουδήποτε δηλωμένου ευαγούς ιδρύματος.

Μετὰ τη λήψη των εμβασμάτων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απέστειλε στις 21/12/2021 γράμμα επιβεβαίωσης παραλαβής των εμβασμάτων, ευγνωμοσύνης για την παρασχεθείσα υποστήριξη από τους πιστούς στον Καναδά και διανομής τους σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα στο από 23/11/2021 γράμμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου.

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους δωρητές και υποστηρικτές του αγαθοεργού αυτού εγχειρήματος και προτρέπουμε να γίνουν επιπλέον προσπάθειες προς βοήθεια της μακροπρόθεσμης ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να χαρίζει το μέγα έλεός Του σε όλους τους δωρητές και να παράσχει ελπίδα, υπομονή και υγεία σε εκείνους, οι οποίοι εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές”, τονίζει η Αρχιεπισκοπή Καναδά.