Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε τον π. Αντώνιο όπως και κάθε έναν που θέλει να τον δει

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον π. Αντώνιο Παπανικολάου, της Κιβωτού του Κόσμου, δίνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε ακρόαση τον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο π. Αντώνιο Παπανικολάου κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

“Ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον π. Αντώνιο όπως ακριβώς δέχεται κάθε πρόσωπο που αιτείται ακροάσεως, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για κληρικό και δη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο Μακαριώτατος τόνισε στον π. Αντώνιο να έχει πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

“Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται και οτιδήποτε ισχυρίζεται ή φέρεται να ισχυρίζεται ο π. Αντώνιος απέχει μακράν και της πραγματικότητας και της αληθείας”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Χθες, κατά την άφιξή του στη Μονή Πετράκη για τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον π. Αντώνιος.

Αναφερόμενος στον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είπε ότι συναντήθηκε μαζί του: «Ο Αρχιεπίσκοπος συναντιέται με όποιον του το ζητήσει, μου ζήτησε ο πατέρας Αντώνιος, δεν ξέρω πότε θα μάθουμε την αλήθεια. Δεν παύει να είναι παιδί μου, να ευχηθούμε να λάμψει η αλήθεια κι αυτή η αλήθεια ή θα δικαιώσει ή θα αφήσει ανθρώπους σε δοκιμασία», τόνισε.