Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Διαγωνισμός μαθητών και νέων «ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ 200»

Η Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου Βικτώριας υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Μελβούρνης και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού διοργανώνει διαγωνισμό με τίτλο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ 200».

Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι οι νέοι της Ελληνικής Παροικίας στη Βικτώρια να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξηγήσουν τι σημαίνει για αυτούς το 1821. Ο καθένας και η καθεμιά θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις απόψεις τους μέσα διάφορα είδη γραφής και καλλιτεχνικής έμπνευσης: δοκίμιο, ποίηση, ζωγραφική, παρουσίαση Power Point, αφίσα, συνέντευξη, τραγούδι ή τη δημιουργία ενός αντικειμένου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και νέοι ελληνική καταγωγής από 18 έως 21 ετών από ολόκληρη την Βικτώρια. Τα έργα θα αξιολογηθούν ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων. Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες: Α΄ Κατηγορία: από 6 έως 9 ετών – Β΄ Κατηγορία: από 10 έως 13 ετών – Γ΄ Κατηγορία: από 14 έως 17 ετών – Δ΄ Κατηγορία: από 18 έως 21 ετών.

Οι καλύτερες 200 συμμετοχές που θα κερδίσουν: (α) Θα ανακηρυχθούν επίσημα ως Πρεσβευτές της Βικτώριας για το 2021· (β) Θα σταλθούν στην Ελλάδα όπου και θα προβληθούν στο Μουσείο «Μπότης Θαλασσινός» στον Νομό Ηρακλείου της Κρήτης· (γ) Θα βραβευτούν με το επίσημο αναμνηστικό μετάλλιο της 200ης Επετείου από την Τράπεζα Πειραιώς· (δ) Θα βραβευτούν με την επίσημη καρφίτσα της Εθνικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Τέλος, όλοι όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής από την Οργανωτική Επιτροπή της Εθνικής Επετείου Βικτωρίας.

Τα Βραβεία θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στα πλαίσια του Επετειακού Προγράμματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2021 στο email greeknationalday@gmail.com ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: GREEK NATIONAL DAY COUNCIL OF VICTORIA, P.O. Box 2250, 377 Gore Street Fitzroy VIC 3065

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Συντονίστρια του διαγωνισμού κα. Νατάσα Σπανού στην ηλεκτρονική διεύθυνση natashaspanos@hotmail.com ή στο κινητό 0449 232 783.