“Αποταμιεύσεις” Προκαθημένου Αυτοκέφαλης Εκκλησίας σε τράπεζες του εξωτερικού

Ποιος Προκαθήμενος -αυτοκέφαλης Ελληνόφωνης Εκκλησίας- διατηρεί στο όνομά του και σε όνομα προσώπων του περιβάλλοντός του, τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού;

Πληροφορούμαι πως διεθνή πιστωτικά ιδρύματα αναρωτιούνται γιατί αυτά τα φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με τον Προκαθήμενο, έχουν τέτοια υψηλά ποσά στους λογαριασμούς και το κυριότερο: γιατί αυτοί οι λογαριασμοί ανήκουν στο φυσικό πρόσωπο και όχι στο νομικό πρόσωπο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Όσοι Αρχιερείς και Μονές -διεθνώς- έχουν εμπλοκή με ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς και κεφάλαια, σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τον ρόλο τους και τη σχέση τους με άλλες Εκκλησίες και τη στάση που έχουν κρατήσει σε σχέση με συγκεκριμένα γεωπολιτικά συμφέροντα.

Πολύ σύντομα, ο εν λόγω Προκαθήμενος θα κληθεί να δώσει λογαριασμό για τις “αποταμιεύσεις” του και τον τρόπο που αυτές “γεννήθηκαν”.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, έχει πλήρη εικόνα για την υπόθεση και μάλιστα χτύπησε προειδοποιητικό “καμπανάκι” στον συγκεκριμένο Προκαθήμενο.

“Μελχισεδέκ”