Αποστολική Διακονία: Έναρξη μαθημάτων Σεμιναρίου Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Στις δραστηριότητες του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας, που υλοποιούνται με τη Χάρη του Θεού, εντάσσεται και το Σεμινάριο Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

Σκοπός τoυ Σεμιναρίου είναι ο καταρτισμός και η εκπαίδευση των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών του ποιμαντικού, κατηχητικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας αλλά και όσων ασκούν εκπαιδευτικό και κοινωνικό λειτούργημα, ώστε να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που στερούνται το χάρισμα της ακοής αλλά έχουν, με την πρόνοια του Θεού, αναπτύξει άλλο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής. Στη συνέχεια οι τελειόφοιτοι και οι γνωρίζοντες πολύ καλά τη νοηματική γλώσσα μπορούν να συμμετάσχουν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα.

Λόγω των συνεχιζόμενων καταστάσεων που έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, η διδασκαλία τουλάχιστον για το πρώτο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Οι εγγραφές για τους σπουδαστές του Α΄ Έτους θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κρίνεται απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής και η αποστολή φωτογραφίας ταυτότητας.

Όσο για τους σπουδαστές του Β΄ Έτους, συνεχίζουν μόνο όσοι έχουν τον απαραίτητο αριθμό παρουσιών.

Το δε Επιμορφωτικό μπορούν να το παρακολουθήσουν οι τελειόφοιτοι του σεμιναρίου και οι γνωρίζοντες τη νοηματική, ακολουθώντας για την εγγραφή τους τα ισχύοντα για τους Πρωτοετείς.

Τα μαθήματα της νέας χρονιάς θα αρχίσουν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.

Περίοδος εγγραφών: 10 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου.

Απαραίτητο κρίνεται η τοποθέτηση κάμερας στον υπολογιστή και η χρήση του ηλεκτρ. ταχυδρομείου για την αποστολή των συνδέσμων παρακολούθησης των μαθημάτων, των ανακοινώσεων και της διδακτέας ύλης.

Για τυχόν ερωτήσεις και πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε:

α. στο Γραφείο Κατηχήσεως στα τηλ. 210 7272347, 210 7272348, ώρες 8.00 – 14.00.
β. στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: katixisi@apostoliki-diakonia.gr
γ. στο facebook της Αποστολικής Διακονίας https://www.facebook.com/apostoliki.diakonia

Πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε από την ιστοσελίδα του Οργανισμού, www.apostoliki-diakonia.gr, στην ενότητα Ποιοι είμαστε -Τομέας Κατηχήσεως και Ορθοδόξου Μαρτυρίας, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά όλες οι εκπαιδευτικές – κατηχητικές δραστηριότητες του Γραφείου Κατηχήσεως.