Αποστολή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Το μεσημέρι της Κυριακής, 24 Οκτωβρίου 2021, Αποστολή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιπτέραρχο κ. Γεώργιο Μπλιόυμη, ευρισκομένη στο Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της Αεροπορίας, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον Αρχηγό και τα μέλη της Αποστολής αυτής, Σμήναρχο κ. Γεώργιο Πέτρου, ΑΚΑΜ, Αντιπλοίαρχο Π.Ν. κ. Θεόδωρο Τσίρο βοηθό ΑΚΑΜ, Σμηναγό κ. Νικόλαο Παπαγιάννη Υπασπιστή Αρχηγού, Ανθυποσμηναγό κ. Ευφροσύνη Λιαροκάπη, Γραμματέα Γραφείου ΑΚΑΜ και Ανθυπασπιστή κ. Ιωάννη Καρβούνη, Βοηθό Γραφείου ΑΚΑΜ, συνοδευομένων υπό των ΑΚΑΜ της Πρεσβείας και του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα κ. Ευαγγέλου Βλιώρα, δέχθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, όταν μάλιστα αυτή λαμβάνει χώρα σε καιρούς της πανδημίας, και είναι ενθαρρυντική για το έργο του Πατριαρχείου και της Αδελφότητας, φυλάκων των θησαυρών της Ορθοδοξίας και του Έθνους μας στην Αγία Γη και ευχήθηκε την Σκέπη του Αγίου Τάφου στο έργο της προστασίας της πατρίδας μας από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ο Αντιπτέραρχος κ. Μπλιούμης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την εκτίμηση και είπε ότι η επίσκεψη αύτη είναι εκπλήρωση χρέους προς το Πατριαρχείο από την Ε.Π.Α., διότι θεωρεί το Πατριαρχείο θεματοφύλακα των πολιτιστικών αξιών του έθνους μας και φρουρό ειρήνης στην Αγία Γη και εξήγησε ότι η Πολιτική Αεροπορία της Ελλάδος προστατεύει αυτήν βασιζομένη επί των αρχών της εκπαιδεύσεως, της εμπειρίας και της τεχνολογίας.

Ως ανάμνηση αυτής της επίσκεψης ο κ. Μπλιούμης επέδωσε στον Πατριάρχη το έμβλημα της Ε.Π.Α. με το σύνθημα «αιέν συγκρατείν», εκφράζοντας την ενεργή στάση της ως «αποτρεπτική, αμυντική δι’ ασφάλειαν της ειρήνης», την τετράστερη πλακέτα του Αρχηγού και καλλιγραφική πέννα.

Ο Πατριάρχης επέδωσε στον Αρχηγό κ. Μπλιούμη εικόνα της Θεοτόκου της Γεθσημανής και του ανακαινισμένου Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και επιστήθιο σταυρό και Ιεροσολυμιτικάς ευλογίας στα υπόλοιπα μέλη της Αποστολής.

Με την συνοδεία του Γέροντος Δραγουμάνου Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και του κ. Ευαγγέλου Βλιώρα η Αποστολή επισκέφθηκε για προσκύνηση τον Άγιο Τάφο, την οποία υποδέχτηκε  ο Γέρων Σκευοφύλαξ Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος και η συνοδεία του κ. Βλιώρα επισκέφθηκε την Βασιλική της Βηθλεέμ και το Θεοδέγμον Σπήλαιο, την οποία υποδέχτηκε ο βοηθός Πατριαρχικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος.