Αποστολή από την Ουγγαρία επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Το πρωΐ της Τετάρτης, 17 Μαΐου 2023, τα μέλη του Οικουμενικού Συμβουλίου της Ουγγαρίας εκ διαφόρων Ομολογιών, επισκέφθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης η Αντιπροσωπεία είπε προς τον Πατριάρχη ότι: «είναι τιμή δι’ ημάς να ευρισκώμεθα εις την Αγίαν Πόλιν και να επισκεπτώμεθα Υμάς και να γνωρίζωμεν διά το Ποίμνιον Υμών και την δραστηριότητα Υμών».

Ο Πατριάρχης απάντησε: «χαιρετίζομεν και υποδεχόμεθα υμάς εις την Ρωμαιορθόδοξον Εκκλησίαν Ημών, την οποίαν ίδρυσεν Αυτός ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός εις την γην, η οποία εποτίσθη υπό του λυτρωτικού αίματος Αυτού».

O Πατριάρχης ακολούθως είπε ότι Ιουδαίοι και Χριστιανοί συνδέονται με την κοινή παράδοση της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι συνδέονται με την συνθήκη του αοιδίμου Πατριάρχου Σωφρονίου με τον Χαλίφου Ομάρ Χατάμπ του έτους 638 μ.Χ.

Επί της ως άνω παραδόσεως ταύτης ερείδεται και η αναγνώριση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων υπό του Κράτους της Ιορδανίας, του κράτους του Ισραήλ και της Παλαιαστινιακής Αρχής.

Κατά την επίσκεψη αυτή αντηλλάγησαν τα αρμόζοντα κατα την περίσταση δώρα.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων