Απονομή τιμητικής διάκρισης στο ζεύγος Szalay από τον Μητροπολίτη Αυστρίας

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας απένειμε τον Χρυσούν Σταυρόν της Τιμής την τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Αυστρίας στην κα Zita Szalay (μεταθανατίως) και στον κ. Helmut Szalay εν St. Andrä am Zicksee το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στον ρωμαιοκαθολικό ενοριακό Ναό τον οποίο παρεχώρησε ευγενικά ο ενοριακός Εφημέριος Mag. Gabriel Kožuc.

Στην τιμητική τελετή παρέστησαν τα μέλη της οικογενείας των τιμωμένων, ο Δήμαρχος του St. Andrä, Dipl.-Ing. Andreas Sattle, πολυάριθμα μέλη του τοπικού κλήρου, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης am Zicksee και τα μέλη της Αδελφότητος, εκπρόσωποι των τοπικών Ιδρυμάτων και αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και πλήθος κατοίκων από τις πόλεις St. Andrä και Apetlo.

Κατά την απονομή της τιμητικής διακρίσεως, ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος ευχαρίστησε το ζεύγος Szalay για την ένθερμη αφοσίωση και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν προς υποστήριξη της πρώτης Ορθοδόξου Μονής στην Αυστρία, τονίζοντας:”Η βράβευση είναι μόνο μία σεμνή χειρονομία αναγνωρίσεως των ανεκτίμητων υπηρεσιών σας προς την Μητρόπολη και ιδιαιτέρως προς το Ορθόδοξο Μοναστήρι στο St. Andrä am Zicksee. Και οι δύο σας, από την αρχή των σχεδίων, εργασθήκατε με εξαιρετικό δυναμισμό και πολλή προθυμία βοηθώντας στη δημιουργία αυτής της Μονής. Ακόμη και σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς έχετε παραμείνει πάντα πιστοί σε αυτό το έργο της καρδιάς μας και παρέχετε ενεργά και γενναιόδωρα βοήθεια και αναζητείτε λύσεις”.

Ο Μητροπολίτης κ. Αρσένιος υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία του Μοναστηριού ως ειρηνευτικού έργου και γέφυρας μεταξύ Ανατολής και Δύσεως που πρόκειται να γίνει ένας πραγματικός τόπος προσευχής και συναντήσεως με τον Θεό και τους ανθρώπους:
“Γιατί όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στο όνομα του Θεού υπάρχει αληθινή ειρήνη. Την αληθινή αυτή ειρήνη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς”.

Μετά την τελετή βραβεύσεως, οι παριστάμενοι προσκλήθηκαν σε δεξίωση στην αίθουσα της ενορίας.

Ακολούθησε γεύμα στο Gasthaus Seeblick όπου δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.