Απονομή επαίνων από τον Μητροπολίτη Λέρου

Το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Νικοδήμου Φωκά – Αρχιερατικού Επιτρόπου, π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη – ιερατικώς προϊσταμένου του ιερού ναού, και π. Σωφρονίου Χατζηλάρη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Παϊσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης απένειμε τιμητικούς Επαίνους σε εννέα συμπατριώτες μας, οι οποίοι με διαφόρους τρόπους, είτε με προσωπική εργασία, είτε με προσφορά υλικών αγαθών, βοήθησαν στην εξωτερική συντήρηση του Μητροπολιτικού Ναού «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» και του ιερού παρεκκλησίου της Υπαπαντής του Κυρίου. Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν Έπαινοι στους κ.κ. Στυλιανό Λουλουδιά, Γεώργιο Σκοπελίτη, Παύλο Γιαννακό, Χρυσοβαλάντη Θεοχάρη, Σπύρο Γιαννακό, Μικέ Λεούση, Νίκο Γιαννακό, Αντώνη Κανάρη και Σταύρο Κανάρη.

Κατόπιν, μέσα σε κλίμα κατανύξεως και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, έγινε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Όλο το εκκλησίασμα προσκύνησε τον Τίμιο Σταυρό που κρατούσε στα χέρια του ο Μητροπολίτης και έλαβε ευλογία τα βασιλικά και τον αγιασμό, που σύμφωνα με το έθιμο, θα χρησιμοποιήσουν οι νοικοκυρές για το προζύμι της χρονιάς, για να ζυμώνουν τον άρτο και τα πρόσφορα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως