Από το πρωί της Παρασκευής σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Πηλουσίου κυρού Νήφωνα

Ημέρες πένθους για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και όλη την αιγυπτιώτικη παροικία από τον ξαφνικό χαμό ενός από τους πιο αγαπημένους Ιεράρχες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του μακαριστού Μητροπολίτη Πηλουσίου (Πορτ Σαΐντ) κυρού Νήφωνα.

Το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη, βρίσκεται ήδη στο Ελληνικό Νοσοκομείο Καΐρου και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, το μοναστήρι που τόσα χρόνια είχε προσφέρει από την καρδιά του, την ίδια την ψυχή του.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Παρασκευής, 11 Δεκεμβρίου 2020, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, όπου θα προστεί ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, όπου θα έχει ήδη τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του Μητροπολίτη.

Αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, οι πατέρες θα διαβάζουν αποσπάσματα από το ευαγγέλιο μέχρι την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Στις 2 το μεσημέρι, θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου.

Παρόντες θα είναι επίσης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Επίσκοπος Ταμιάθεως Γερμανός καθώς και όλος ο ιερός κλήρος.

Πολλοί ήταν οι Ιεράρχες της Αφρικής ή και από την Ελλάδα που ήθελαν να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία του πολύκλαυστου Ιεράρχη, αλλά λόγω των μέτρων κορονοϊού που τηρούν τα διάφορα κράτη, καθίσταται δύσκολο.

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, θα παρθούν αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας με υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, το σκήνωμα του Μητροπολίτη θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου και θα ταφεί εκεί.