Αντιπροσωπεία του «ΣΥΡΙΖΑ» στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Τo πρωί της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεία της πολιτικής παρατάξεως του «ΣΥΡΙΖΑ», αποτελουμένη εκ των Ιωάννου Μπουρνούς Βουλευτού Λέσβου, Διονυσίου Χαραλάμπους Καλαματιανού, Βουλευτού Ηλείας, Δώρας Αυγέρη Βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοπίστης Πέρκας, Βουλευτού Φλωρίνης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, Βουλευτού Καστορίας και Κώστα Ζαχαριάδου Βουλευτού Βορείου Τομέως Αθηνών, επισκέφθηκαν το Πατριαρχείο, έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής οι κ. Βουλευτές της Αντιπροσωπείας ζήτησαν από τον Πατριάρχη να τους ενημερώσει για τα προβλήματα του Πατριαρχείου και για τους τρόπους, με τους οποίους δύνανται να συμβάλουν στην επίλυσή τους.

Απαντώντας ο Πατριάρχης ενημέρωσε περί της ιστορίας του Πατριαρχείου και περί της περιουσίας αυτού, Προσκυνημάτων και Ιερών Μονών της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων και περί του ποιμαντικού αλλά και του πολιτιστικού έργου αυτού, ειρηνευτικού στην κρατούσα στην Αγία Γη πολιτική ένταση.

Οι Βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν πληροφορίες και περί της προσφάτου καταλήψεως του ξενοδοχείου «Μικρά Πέτρα» από των εξτρεμιστές των ενοικιαζόντων διά παρανόμων και αδιαφανών συμφωνιών τα ξενοδοχεία της Πύλης του Δαβίδ.

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στην αποφασιστική συμβολή του Προέδρου του «ΣΥΡΙΖΑ» και τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα στην ιστορική ανακαίνιση του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Ο Πατριάρχης επέδωσε τις ευλογίες του στους βουλευτές, οι οποίοι στη συνέχεια αναχώρησαν για τον Πανάγιο Τάφο.

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων