Αντίδραση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας στις δηλώσεις του Σταϊνμάιερ για τη Ρωσική Εκκλησία

photo: Albin Hillert/WCC

Αποστολή του orthodoxtimes.gr στην Καρλσρούη

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD-Evangelische Kirche in Deutschland) στις δηλώσεις του Γερμανού προέδρου Φ. Σταϊνμάιερ χθες εναντίον της ηγεσίας της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, τα μέλη της Ευαγγελικής Εκκλησίας φέρεται να είναι ενοχλημένα από την επιμονή όπως σχολίαζαν, του Γερμανού προέδρου σχετικά με την παρουσία της ρωσικής αντιπροσωπείας στην 11η Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών στην Καρλσρούη.

Μάλιστα, εκτιμούν πως έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το όλο ύφος και τη νοοτροπία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών ως διαμεσολαβητής, έναν ρόλο που έχει καλλιεργήσει τις τελευταίες δεκαετίες το ΠΣΕ.

Πολύ περισσότερο όταν είχε προηγηθεί η ομιλία του γενικού γραμματέα του ΠΣΕ, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ότι η απόφαση της συμμετοχής της Ρωσικής Εκκλησίας στη Συνέλευση ήταν ομόφωνη, τονίζοντας ότι “έχουμε αποφασίσει ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι ελεύθερος χώρος διαλόγου, και πρέπει να βρούμε τρόπο να συμφωνήσουν, όχι να διαφωνήσουν”.