Ανοίγουν οι ναοί για τους πιστούς από 11 Απριλίου — Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Ανοιχτοί θα είναι οι ναοί από αύριο και μέχρι τις 19 Απριλίου, όπως προβλέπει το ΦΕΚ που εκδόθηκε σχετικά με τη λειτουργία των ναών, τηρώντας ωστόσο τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ και ανώτατο όριο τα εννέα άτομα.

Κατ’ εξαίρεση για αύριο Κυριακή 11 Απριλίου, και για την Τετάρτη 14 Απριλίου, την Παρασκευή 16 Απριλίου και την Κυριακή 18 Απριλίου, οι ναοί θα είναι ανοιχτοί με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ και ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

Τα παραπάνω ισχύουν για τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί “αυξημένου κινδύνου”.

Για τις περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου”, οι ναοί θα παραμείνουν κλειστοί για τους πιστούς, ενώ οι ιερές ακολουθίες θα γίνονται με την παρουσία μόνο των ιερέων και των ψαλτών.

Κατ’ εξαίρεση για αύριο Κυριακή 11 Απριλίου, και για την Τετάρτη 14 Απριλίου, την Παρασκευή 16 Απριλίου και την Κυριακή 18 Απριλίου, οι ναοί θα είναι ανοιχτοί με αναλογία ένα άτομο ανά 25 τμ και ανώτατο όριο τα 20 άτομα, και στις περιοχές “πολύ αυξημένου κινδύνου”.