Ανοιχτές οι Εκκλησίες στην Εσθονία τα Χριστούγεννα

© fanarion.blogspot.com

Ανοιχτές θα παραμείνουν οι Εκκλησίες στην Εσθονία την περίοδο των Χριστουγέννων. Η υπουργός Πληθυσμού της χώρας, Riina Solman, είχε δύο συνεδριάσεις μέσω βίντεο με αρχηγούς εκκλησιών σχετικά με κυβερνητικά μέτρα που αποσκοπούν στην εμπόδιση της εξάπλωσης του ιού Covid-19.

Οι ηγέτες της εκκλησίας ήταν ικανοποιημένοι από τις πληροφορίες αυτές, ενώ έχουν εφαρμοστεί πολλά μέτρα προστασίας. Οι εκκλησίες και άλλοι χώροι λατρείας θα παραμείνουν ανοιχτοί και θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν θρησκευτικές τελετές και τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, θα εφαρμόζονται μέτρα, όπως σωματική αποστασιοποίηση, χρήση μασκών και περιορισμός του αριθμού των ατόμων που επιτρέπονται στις εκκλησίες. Η κυβέρνηση δεν θέλει να ευθυγραμμίσει τις εκκλησίες με τους κινηματογράφους, τα μπαρ και άλλους χώρους διασκέδασης.

Η πρόταση ότι οι κληρικοί και άλλοι εργαζόμενοι των εκκλησιών, που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, πρέπει να είναι μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν, έγινε δεκτή.

Είναι προφανές, μετά από πολλές συζητήσεις, ότι η εσθονική κυβέρνηση σέβεται τις εκκλησίες και είναι πρόθυμη να λάβει υπόψη τις πνευματικές ανάγκες των πιστών, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης να πηγαίνουν στην εκκλησία τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρει το fanarion.blogspot.com.

Η κυβέρνηση της Εσθονίας διαβεβαίωσε ότι οι εκκλησίες σέβονται τα προληπτικά μέτρα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στον αγώνα κατά του ιού.