Ανακριτική Επιτροπή Εκκλησίας της Κύπρου: Δεν θα προβούμε σε οποιαδήποτε δήλωση

Φωτό: Εκκλησία της Κύπρου

Καμία δημόσια δήλωση δεν πρόκειται να κάνει η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας της Κύπρου σχετικά με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, αναφέρει ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου.

Καθώς δημοσιογράφοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν καμία δήλωση σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπως προβλέπει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, θα παρουσιάσουν όλο το υλικό μαζί με τα ευρήματα στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο για περαιτέρω εξέταση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Καμία δήλωση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η Ανακριτική Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Μονή Οσίου Αββακούμ έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία η οποία ορίζεται από τον Καταστατικό Χάρτη, αναφέρει σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από την Εκκλησία της Κύπρου.

Επειδή δημοσιογράφοι επεδίωξαν να μιλήσουν με μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, εμείς, ο πρόεδρος και τα μέλη της Ανακριτικής Επιτροπής, δηλώνουμε κάθετα και κατηγορηματικά ότι δεν προτιθέμεθα να προβούμε σε οποιεσδήποτε δηλώσεις για την εν λόγω υπόθεση. Αφού τελειώσουμε την διαδικασία καθώς ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας μας, θα παραδώσουμε όλο το υλικό μαζί με το πόρισμα στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο για τα περαιτέρω.

Απευθυνόμενοι προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας και προς όλους σας, παρακαλούμε όπως ειρηνεύετε και όπως εισέλθετε στο προκείμενο στάδιο της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής με νηστεία και προσευχή, προετοιμάζοντας όλοι τους εαυτούς μας στην συνάντηση μετά του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού στο Πάθος του, στον Σταυρό του και στην Ανάστασή του.