Εκκλησία Κύπρου: Αμετακίνητη στην απόφασή της για τους εμβολιασμούς, καλεί όλους να συμμορφωθούν

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021, στην τρίτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

Ασχολήθηκε με θέματα της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου και της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:

α) Ενημερώθηκε από τους Διευθυντές των Σχολών, Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Κουντούρη και Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο Ιωάννου αντιστοίχως, για διάφορα θέματα των Σχολών τους.

β) Ενέκρινε τον κατάλογο των νεοεισακτέων σπουδαστών της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», για το ακαδημαικό έτος 2021-2022.

2) Επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόφασή της, όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοιού και στο θέμα των εμβολιασμών και κάλεσε όλους, ιεράρχες, ιερείς και λαικούς σε συμμόρφωση προς Αυτήν!

Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου δήλωσαν υποστήριξη στην απόφαση Αυτής.

Έκκληση προς όλους απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως βοηθήσουν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για αντιμεπώπιση της κατάστασης.

3) Ενημερώθηκε από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόσκληση του Μακαριωτάτου, για τη σημερινή θέση στο εθνικό μας θέμα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απήντησε σε ερωτήσεις των μελών της Ιεράς Συνόδου.

4) Επαναβεβαίωσε της απόφαση της περασμένης συνεδρίας περί καταργήσεως της εκπροσώπησης της Εκκλησίας Κύπρου στην Ευρωπαική Ένωση και κλείσιμο του γραφείου στις Βρυξέλλες.

2) Όρισε, με κλήρωση, τα μέλη του Πενταμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου για το νέο έτος.

α) Μέλη: Οι Μητροπολίτες Μόρφου, Κωνσταντίας, Ταμασού και οι Επίσκοποι Καρπασίας και Αρσινόης.

β) Αναπληρωτές: Οι Μητροπολίτες Κιτίου, Κυρηνείας, Λεμεσού, Τριμυθούντος και ο Επίσκοπος Αμαθούντος.