Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρουμανίας – Τι συνέβη με τους 800 Ρουμάνους προσκυνητές στο Ισραήλ

Φωτογραφία: Basilica.ro

Στο πλαίσιο της έναρξης του πολέμου στο Ισραήλ πριν από λίγες ημέρες, στο οποίο σχεδόν 800 Ρουμάνοι προσκυνητές στους Ιερούς Τόπους, το Ρουμανικό Πατριαρχείο παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης.

Από το ξέσπασμα της σύγκρουσης μέσω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Ισραήλ, το Πατριαρχείο Ρουμανίας αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Ρουμανική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στον συντονισμό της διαδικασίας επαναπατρισμού Ρουμάνων προσκυνητών από διάφορες πόλεις του Ισραήλ.

Το Αρχηγείο της Αντιπροσωπείας του Ρουμανικού Πατριαρχείου στους Ιερούς Τόπους στα Ιεροσόλυμα και ο Ρουμανικός Οικισμός στην Ιεριχώ, τα οποία βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τη Ρουμανική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, αποτέλεσαν καταφύγια και στηρίγματα για τις ομάδες των προσκυνητών που κατέφυγαν μεταξύ άλλων και στις εκκλησίες των δύο οικισμών.

Τις τελευταίες ημέρες, ένας σημαντικός αριθμός Ρουμάνων προσκυνητών στο Ισραήλ έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους με ασφάλεια. Ήταν μέλη ομάδων που ταξίδευαν μέσω πρακτορείων από διάφορες επισκοπές.

Τα 250 άτομα που ταξίδεψαν με το Basilica Travel Agency του Πατριαρχείου Ρουμανίας επέστρεψαν στην πατρίδα τους σε δύο διακριτές ομάδες: 200 άτομα το πρωί της Κυριακής και 50 το βράδυ της Κυριακής.

Εκείνοι που θα επιστρέψουν πολύ σύντομα φιλοξενούνται στις ασφαλέστερες δυνατές τοποθεσίες (μία ομάδα βρίσκεται στην Ιορδανία) και θα επιστρέψουν με πτήσεις που συμμορφώνονται στις οδηγίες των ισραηλινών στρατιωτικών αρχών.

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλα τα προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή περίοδο θα ανασταλούν και θα αναβληθούν έως ότου αποκατασταθούν πλήρως οι συνθήκες ασφαλείας στο έδαφος του κράτους του Ισραήλ.

Πηγή και φωτογραφία: Basilica.ro