Ανακήρυξη Κυριακής της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την πολυεπίπεδη προσφορά της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος, που ακούραστα προσφέρει στην Εκκλησία αλλά και στην ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακηρύσσει την Κυριακή του Καλού Σαμαρείτη, ως Κυριακή της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητος.

“Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την ύπαρξη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής χωρίς τη Φιλόπτωχο. Κάθε ενορία σε όλη την Αμερική έχει γευθεί την προσφορά, την αγάπη και την υποστήριξη των Κυριών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, που είναι για όλους μας, οι αδελφές της Μάρθας και της Μαρίας, οι αφιερωμένες διακόνισσες της Εκκλησίας και της ευρύτερης κοινότητας, τα ζωντανά παραδείγματα της διδασκαλίας του Κυρίου μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Η ονομασία Φιλόπτωχος (Φίλες των πτωχών) δεν είναι τυχαία μιας και οι πράξεις φιλανθρωπίας και ελεημοσύνης της Φιλοπτώχου εκφράζουν τον τρόπο ζωής των κοινοτήτων παντού στην Αμερική. Δίνουν σε όλους μας την ευκαιρία να είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι με το να κάνουμε καλές πράξεις και για αυτό οφείλουμε να υποστηρίζουμε γενναιόδωρα τις φιλανθρωπικές τους δράσεις με κάθε τρόπο.

Αφιερώνοντας αυτή την Κυριακή, συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, που αναγινώσκεται η παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, στις Κυρίες της Εθνικής Φιλοπτώχου, αναγνωρίζουμε τη γεναιοδωρία και την αγάπη με την οποία αναζωογονούν την καθημερινότητα της Εκκλησίας. Τις ευγνωμονούμε και τις ευχαριστούμε βαθύτατα για τα έργα της αγάπης για όλους τους ανθρώπους, αλλά και για το παράδειγμα που δίνουν σε όλες τις ενορίες μας στην Αμερική, διότι άκουσαν τα λόγια του Κυρίου από το στόμα του Σαμαρείτη που αποκαλούμε «Καλό»: «Εγώ εν τω επανέρχεσθαί με αποδώσω σοι.