Αναχώρησαν για την Ελλάδα οι πέντε νέοι Αιγυπτιώτες από το πρόγραμμα “Νόστος”

Με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή να δουν από κοντά την πατρίδα Ελλάδα, αναχώρησαν σήμερα οι πέντε Αιγυπτιώτες νέοι: Νικόλας Ελευθερίου, Σάλμα Εσσάμ, Φαουζέια Ελ Ταμίμι, Ίντζι Χάλεντ και Μάριος Αγιούμπ.

Αφού ολοκληρώσαν  ήδη το απαραίτητο υγειονομικό πρωτόκολλο έφτασαν στο  ξενοδοχείο TΙΤΑΝΙΑ  όπου και γευμάτισαν.

Στην συνέχεια και αφού θα συναντηθούν και με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες νέους του Προγράμματος Νόστος θα αναχωρήσουν όλοι μαζί γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδος  για το Πέραμα για να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης.

Η βραδιά θα κλείσει με  δείπνο στην μαγευτική θέα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά.

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου το πρόγραμμα των νέων συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 09:00 πμ με διαδοχικές συναντήσεις με τον κ. Κωνσταντίνο Βλάση Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, όπως επίσης και με τον κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας διπλωματίας.

Στην 10:30 πμ έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Πρωθυπουργικό γραφείο.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα κατηφορίσουν με τα πόδια την Ηρώδου του Αττικού τον υπέροχο και καταπράσινο αυτό δρόμο στο κέντρο της πόλης δίπλα στον Εθνικό κήπο για να κατευθυνθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και να συναντήθουν στις 11:00πμ με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στις 12:00 θα αναχωρήσουν για μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο πολύ σημαντικό από άποψη εκθεμάτων Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Το γεύμα της ημέρας που θα παραθέσει στην συνέχεια στους απόδημους νέους ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας διπλωματίας και θα λάβει χώρα στον εξαιρετικό κήπο του εστιατορίου «Γιάντες» στον κέντρο της Αθήνας.

Αφού ξεκουραστούν λίγο στο ξενοδοχείο έχει προγραμματιστεί για τους συμμετέχοντες απόδημους νέους ξενάγηση στις 19:00 μμ στον μοναδικό και ιδιαίτερα ενεργειακά φορτισμένο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο που λόγω της σημαντικής γεωγραφικής του θέσης αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού τον καθιστούν μοναδικό σημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Μετά από αυτή την μοναδική εμπειρία θα κλείσει και η δεύτερη μέρα τους στην πατρίδα Ελλάδα.

Το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου το πρόγραμμα των νέων μας θα
ξεκινήσει νωρίς το πρωί με την επίσκεψη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την συνάντησή τους στις 10:00 πμ με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου 2ο αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

Στην συνέχεια θα μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών όπου και θα έχουν έχουν διαδοχικές συναντήσεις και ενημέρωση από κυβερνητικούς παράγοντες.

Το απόγευμα Παρασκευής στις 18:30 μμ οι απόδημοι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Μπενάκη στην μεγάλη επετειακή έκθεση για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, που τιτλοφορείται : «1821 Πρίν και Μετά» και η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Kατερίνας Σακελλαροπούλου. Χίλια διακόσια αντικείμενα θα ξεδιπλωθούν μπροστά στα μάτια τους  περιδιαβαίνοντας περισσότερα από εκατό χρόνια ιστορίας.

Μετά από αυτή την ενδιαφέρουσα εμπειρία οι νέοι συμμετέχοντες
θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο όπου και θα κλείσουν με ελεύθερο πρόγραμμα την ημέρα τους.

Το Σάββατο 31 Ιουλίου θα ξεκινήσει για τους απόδημους νέους με πρωινή επίσκεψη στις 09:00 πμ στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, όπου και θα ξεναγηθούν στο σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης αφιερωμένο στην προστάτιδα θεά Αθηνά. Ένα μεγαλεπήβολο έργο που ξεκίνησε κατά την κλασική εποχή και φιλοξενεί έως και σήμερα το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθιο, τα Προπύλαια, το Βραυρώνιο και φυσικά το απόγειο του Ελληνικού Πολιτισμού, τον Παρθενώνα.

Αφού ολοκληρώσουν την συναρπαστική ξενάγηση στην Ακρόπολη οι νέοι θα επισκεφτούν τον ομώνυμο μουσείο που κλείνει 12 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην καρδιά της πόλης δίπλα από τον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και θα έχουν την ευκαιρία να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού και να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, την ιστορία και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.

Η Κυριακή 1η Αυγούστου θα επιφυλάξει για τους απόδημους νέους μια μοναδική έκπληξη. Την μετάβασή τους στις 10;30 μμ στις «Πολύχρυσες Μυκήνες» το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα που με τόση ποιητική γλαφυρότητα  ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για να ξεναγηθούν γύρω στην μία το μεσημέρι στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου.

Αφού ολοκληρώσουν και αυτήν την ενδιαφέρουσα επίσκεψη οι νέοι συμμετέχοντες θα οδοιπορήσουν για να γευματίσουν στην Πλατεία Συντάγματος στο κέντρο του Ναυπλίου και μετά να ακολουθήσουν ελεύθερο πρόγραμμα έως τις 19:00 μμ όπου και θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Ημέρα αναχώρησης θα είναι η Δευτέρα 2 Αυγούστου με τους συμμετέχοντες νέους να αποχαιρετούν την Ελλάδα και να κατευθύνονται στον επόμενο προορισμό τους την Κύπρο.

Πηγη: ekkairo.org