Αμερικής και Θυατείρων στο Τάρπον Σπρινγκς για τα Θεοφάνεια (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για την Εορτή των Θεοφανίων και ευλόγησε τα νερά στον κολπίσκο Σπρινγκ Μπάγιου στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, στις 6 Ιανουαρίου 2024.

Όπως ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter/X, o Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η κατάδυση του Σταυρού μάς υπενθυμίζει ότι μέσω της θυσιαστικής αγάπης, η Χάρις του Θεού διαχέεται σε όλον τον κόσμο όπως τα νερά της θάλασσας.

Τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός και ο Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης.

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Λουκάς Τσώκος και ο Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Βουλευτής κ. Γκας Μπιλιράκης, ο Δήμαρχος Tarpon Springs κ. Κώστας Βατικιώτης και ο Πρόεδρος της AHEPA κ. Σάββας Τσίβικος.

Ο 16χρονος Ιωάννης Χήττος από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας του Κλιαργουότερ έπιασε τον Σταυρό. Εξήντα έξι νεαροί βούτηξαν στα κρύα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό.

Την προηγούμενη ημέρα, 5 Ιανουαρίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συμμετείχε στην έναρξη των εορτασμών της Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων του Ιησού Χριστού, ευλογώντας τον Στόλο στις Αποβάθρες των Σφουγγαράδων (Sponge Docks) στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πλαισίωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας, ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός, ο Επίσκοπος Φιλομηλίου κ. Θεοφάνης, ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς ο π. Αθανάσιος Χάρος, ο π. Θεοφάνης Κατσικλής του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος Τάρπον Σπρινγκς Κώστας Βατικιώτης και οι Επίτροποι Παναγιώτης Κούλιας, Ιωάννης Κουλιανός και Μάικλ Άισνερ.

«Είθε η Αγία Τριάδα—ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα—να προστατεύει πάντα αυτά τα πλοία και τους ταξιδιώτες και να τα φέρνουν με ασφάλεια στο λιμάνι με τις ισχυρές πρεσβείες της Αγίας Θεοτόκου και της Αειπαρθένου Μαρίας και του πατέρα μας μεταξύ των Αγίων, του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού», είπε στους πιστούς ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ο ετήσιος εορτασμός των Θεοφανίων στο Τάρπον Σπρινγκς είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο που προσελκύει χιλιάδες πιστούς, ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αμερικής/Δημήτριος Πανάγος