Αλκ. Βατόπουλος: Λογικά οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές τα Χριστούγεννα

Στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού.

Ο Καθηγητής, ερωτηθείς σχετικά με το εάν οι Εκκλησίες θα είναι ανοιχτές τα Χριστούγεννα, απάντησε πως “οι εκκλησίες, όπως και άλλοι χώροι συνωστισμού, θα είναι κλειστές λογικά τα Χριστούγεννα”.

Πρόσθεσε ακόμη πως αν ελαττωθούν τα κρούσματα θα αρχίσει να ελαττώνεται και η πίεση στο σύστημα υγείας. “Έχουμε ένα μήνα ακόμα, θέλω να πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα θα είναι λίγο καλύτερη η κατάσταση. Τα 500-600 κρούσματα είναι ένας αριθμός, όπως είναι και η θετικότητα των κρουσμάτων στα τεστ που γίνονται που τώρα είναι γύρω στο 10%, και η εξάπλωση του ιού σε όλη την Ελλάδα. Φοβάμαι ότι ενώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα τηρούνται πιο σοβαρά, δεν είμαι σίγουρος αν στην επαρχία έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση».

«Φοβάμαι ότι αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε κάπως κλειστά. Ευελπιστούμε όλοι στο εμβόλιο αλλά αυτό το χειμώνα οι μετακινήσεις πρέπει να είναι πολύ περιορισμένες και με όλες τις προφυλάξεις», συνέχισε ο ίδιος.