Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου

Την Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος τέλεσε χθες Μ. Τετάρτη, 21 Απριλίου 2022 στον Ι. Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης κήρυξε τον Θείο λόγο αναλύοντας τα τέσσερα γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας, δηλαδή τον Ι. Νιπτήρα, τον Μυστικό Δείπνο, δηλαδή, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων, την προδοσία του Ιούδα και την Υπερφυή Προσευχή συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Ολοκλήρωσε το κήρυγμα του τονίζοντας ότι αυτά τα γεγονότα είναι που κάνουν τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μεγάλες.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους πιστούς μεταξύ των οποίων ήταν και ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Τιμολέων Πιέτρης, να εορτάσουν εν μετανοία το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Ακολουθία του Ι. Νιπτήρος στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Κορίνθου από τον Επίσκοπο Κεγχρεών

Στον Ι. Αγίου Γεωργίου Κορίνθου, χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Στο κήρυγμα του ο Επίσκοπος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στην παράδοση από τον Κύριο των Αχράντων Μυστηρίων επισημαίνοντας ότι, η καρδία μας είναι πρέπει να είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τον Χριστό γι’ αυτό και οφείλουμε να μην κοινωνούμε για το έθος ή για το «καλό», αλλά να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα έχοντας συναίσθηση ότι προσεγγίζουμε τον Ιησού Χριστό και ο Χριστός απαιτεί για τον κάθε ένα από εμάς ουσιαστικό χώρο στην καρδιά μας προκειμένου να κατοικήσει εκεί.

Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Διονυσίου και ο ίδιος ευχήθηκε σε όλους τους συμπροσευχόμενους πιστούς «καλή Ανάσταση».