Αγρυπνία Αποδόσεως του Πάσχα στον Ι.Ν Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας

Την Τρίτη 23 Μαϊου το απόγευμα και με αφορμή την απόδοση της εορτής του Πάσχα, στο ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα – Ερέτριας εψάλη ο Αναστάσιμος Κανόνας και εν συνεχεία η Αναστάσιμος Θεία Λειτουργία την οποία τέλεσε ο Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος του ιερού ναού με τους ιεροψάλτες.

Πριν την απόλυση της αναστάσιμης θείας λειτουργίας, στο κήρυγμα του ο π. Θεαγενής ανέλυσε την σημασία στην ενότητα όλων των ανθρώπων, διότι κάθε άνθρωπος είναι μισός αν δεν έχει την ανάλογη αναφορά του προς τον διπλανό του και εάν δεν ενώνονται μαζί, τότε η ομορφιά δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχει κάποιον να τη χαίρεται και να την μοιράζεται, τότε η χαρά δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχει κάποιον να τη μοιράζεται.

Τέλος ο π. Θεαγένης πρόσθεσε ότι η ενορία της Παναγίας Ελεούσας εδω και 13 χρόνια αποτελεί μία μικρή κοινότητα, μία οικογένεια με τις θρησκευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της, τον κινηματογράφο, τις συνεστιάσεις, τις πανηγύρεις, τους παραδοσιακούς χορούς, τις κατηχητικές συναντήσεις, όπου δίνουν τη χαρά στους πιστούς ώστε να βιώσουν την σημασία του χριστιανού.

Μετά το πέρας της αγρυπνίας παρετέθη εόρτιος τράπεζα εδεσμάτων με την ευγενή χορηγία του κ. Ιωάννου Παρασκευά.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης