Αγρυπνία από τον Μητροπολίτη Χίου ως απάντηση στο νομοσχέδιο για γάμο ομοφυλοφίλων

Με την παρουσία πιστών τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12 Φεβρουαρίου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χίου , Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, λειτουργία Αγρύπνιας, υπέρ της οικογένειας και ως αντίδραση στην κυβερνητική απόφαση να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή νόμου για την νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ομοφύλων.

Υπενθυμίζεται ότι σε αγρυπνία υπέρ της οικογένειας και κατά του γάμου των ομοφύλων κάλεσε χθες μέχρι τις 1.15 μετά τα μεσάνυχτα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητηθεί μάλιστα από τις ενορίες της πόλης να έχουν σημαντική παρουσία στην αγρυπνία, με πιστούς που θα τους ζητηθεί να πάρουν μέρος σε αυτήν.

Οι λόγοι που αναφέρονταν στην εγκύκλιο για την αγρυπνία είναι οι εξής:

α. για τον αγιασμό και την προστασία του θεοιδρύτου θεσμού του γάμου και της οικογένειας
β. για την ευλογία και την ιερότητα της πατρότητος και της μητρότητος
γ. για την μετάνοια των ευρισκομένων σε αμαρτωλές συμπεριφορές, προκειμένου να επιστρέψουν στον δρόμο του Θεού και να κερδίσουν τον Παράδεισο, και
δ. για τον φωτισμό των εκπροσώπων του Έθνους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να αρνηθούν να επικυρώσουν την ζοφερή αυτή πράξη, νομοθετώντας τα άνομα και θεσμοθετώντας τα άθεσμα

Πηγή: ertnews.gr

Φωτογραφίες από: alithia.gr