Αγιασμός μηνός Νοεμβρίου στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου μηνός Νοεμβρίου, τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 1ης Νοεμβρίου 2021, στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο μηνιαίος αγιασμός, στην παρουσία του Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου και Νιτρίας κ. Νικοδήμου και των λοιπών κληρικών και λαϊκών υπαλλήλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Στην σύντομη αυτή ακολουθία ψάλθηκαν, μαζί με τα προβλεπόμενα από το Τυπικό για την ακολουθία ενάρξεως παντός κοινωφελούς έργου, τροπάρια των σήμερα εορταζομένων Αγίων Αναργύρων.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε κάθε ευλογία από τον Θεό στον καθένα προσωπικά και στις οικογένειές τους, όπως επίσης να διέλθουν τον ήδη αρξάμενο μήνα με υγεία, με ανανεωμένες τις δυνάμεις, ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους συνανθρώπους μας, δίνοντας πάντοτε τον καλύτερο εαυτό τους».

Κατά την προσκύνηση, οι περί τα μουσικά επιτήδειοι θεολόγοι του Γραφείου Διαφωτίσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, έψαλαν το Δοξαστικό των Αγίων Αναργύρων «Πηγὴν ἰαμάτων…».

Τέλος, παρατέθηκε μικρή δεξίωση για όλους.