Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος στο σχολείο Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη

Με αισιοδοξία, έχοντας λάβει τις ευλογίες για έναν χρόνο γεμάτο πρόοδο και ευημερία, ξεκίνησαν τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη. Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου, τελέστηκε στο σχολείο ο καθιερωμένος Αγιασμός, ο οποίος, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Βικτώρια, ήταν λίγο διαφορετικός για την κάθε σχολική μονάδα.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του Λυκείου παρέστησαν στην τελετή του Αγιασμού που τέλεσε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Μελβούρνης, Ο Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, βοηθούμενος από τον Αιδεσιμότατο π. Γεώργιο Αδαμάκη.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιεζεκιήλ μίλησε με θετικά λόγια για το σχολείο Oakleigh Grammar και τόνισε στους μαθητές ότι είναι ευλογία να αποτελούν μέρος μιας τόσο μεγάλης και δραστήριας κοινότητας. Επιπλέον, ο Επίσκοπος Δέρβης επισήμανε στους μαθητές πόσο σημαντικό είναι να πορεύονται στα σωστά μονοπάτια, πάντα κοντά στην Εκκλησία.

Τέλος, τους ζήτησε να εργαστούν σκληρά σε ακαδημαϊκό, σωματικό και πνευματικό επίπεδο, προκειμένου να πετύχουν τους προσωπικούς στόχους τους και να προσφέρουν στην ευρύτερη κοινωνία αξιόλογα έργα.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ιεζεκιήλ δεν παρέλειψε να μεταφέρει την πατρική αγάπη και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας κ.κ. Μακάριου, οποίος ελπίζει να επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε να επισκεφθεί τη Μελβούρνη και το σχολείο Oakleigh Grammar στο άμεσο μέλλον.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο κ. Χρήστος Δαματόπουλος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του σχολείου Oakleigh Grammar, καθώς και ο Ταμίας, κ. Σωτήρης Βάσσος. Μετά το τέλος του Αγιασμού, ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Mark Robertson, φιλοξένησε στο γραφείο του τον Επίσκοπο Δέρβης, καθώς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Οι αρχηγοί του μαθητικού σώματος, Ευαγγελία Αθανασάκη και Alexander Logan, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Θεοφιλέστατο κ. Ιεζεκιήλ και να του χαρίσουν ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του σχολείου.

Ακολούθως, την ίδια μέρα, τελέστηκε ο Αγιασμός για τους μαθητές του Γυμνασίου, από τον π. Γέωργιο Αδαμάκη, ο οποίος στη συνέχεια διάβασε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακάριου για την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Γυμνασίου συμμετείχαν ενεργά ψέλνοντας κατά τη διάρκεια και των δύο τελετών Αγιασμού.

Τέλος, λίγο πριν το μεσημέρι, ο π. Γεώργιος επισκέφθηκε τις τάξεις του Δημοτικού, για να ευλογήσει και τους μικρούς μαθητές του σχολείου.