Αγιασμοί για το νέο σχολικό έτος από τον Μητροπολίτη Πατρών

Το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου 2023, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τους Αγιασμούς στα Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Βραχναιίκων Πατρών και μίλησε με πατρική αγάπη προς τα παιδιά και στους δασκάλους και καθηγητές, ευχηθείς να έχουν υγεία ψυχοσωματική, δύναμη από τον Θεό και πρόοδο στα μαθήματα και στη ζωή τους.

Στους μαθητές συνέστησε να εκμεταλλεύονται προς όφελος της γνώσεως τον χρόνο τους, να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να αγαπούν και να βαδίζουν τον δρόμο της αρετής και της αγάπης προς τον Θεό και τον άνθρωπο.

Τους Εκπαιδευτικούς τους ευχαρίστησε για το έργο και λειτούργημα το οποίο επιτελούν και τους επήνεσε για την ευσυνειδησία με την οποία εργάζονται για την πρόοδο των παιδιών, όχι μόνον στην κοσμική σοφία, αλλά και στην κατά Θεόν γνώσιν.

Επίσης με θερμά λόγια μίλησε και προς τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι ανατρέφουν τα παιδιά τους κατά τον καλύτερο τρόπο και έτσι πρέπει να εργάζονται, ώστε να δούμε μια κοινωνία, όπως μας αξίζει, αφού τα παιδιά μας είναι η χρυσή ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας, της πατρίδας μας, του κόσμου. Τους ευχαρίστησε δε διότι αγωνίζονται με φρόνιμα ηρωικό, παρά τις όποιες δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας, για την ανατροφή των παιδιών τους, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους Διευθυντάς των Σχολείων για την πρόσκλησή τους να τελέσει τον Αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά και μάλιστα είπε, ότι επέλεξε εφέτος, όπως το έχει πράξει και κάποιες άλλες φορές, να τελέσει τον Αγιασμό σε Σχολεία εκτός της μεγαλουπόλεως των Πατρών.

Στον Αγιασμό στα Σχολεία των Βραχναιίκων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, και η Αντιδήμαρχος κ. Αναστασία Τογιοπούλου.

Επίσης ο Μητροπολίτης προσκληθείς από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως κ. Νικόλαο Κλάδη, μετέβη στα Γραφεία της Διευθύνσεως, στο κέντρο της πόλεως των Πατρών και τέλεσε τον Αγιασμό, ευχηθείς στον κ. Διευθυντή και σε όλο το προσωπικό, Εκπαιδευτικό και Διοικητικό που υπηρετεί στα γραφεία, υγεία και ευλογία από τον Θεό στην επιτέλεση του ευλογημένου έργου τους.

Στον Αγιασμό παρέστη, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαιδεύσεως κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Σχολικοί Σύμβουλοι και άλλοι διοικητικοί παράγοντες.

Το απόγευμα ο Μητροπολίτης, τέλεσε τον Αγιασμό στην Τριάντειο Επαγγελματική Σχολή, της οποίας τυγχάνει Πρόεδρος στην Διοικούσα Επιτροπή.

Ο Μητροπολίτης μίλησε στο Εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό και στους μαθητές για την μακρά ιστορία και μεγάλη προσφορά της Τριαντείου στην Πατραϊκή και όχι μόνο κοινωνία και ευχήθηκε στο Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό και στους μαθητές τα δέοντα.

Στον Αγιασμό παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας.