Αγιασμό στον ναό του Αγίου Πνεύματος τέλεσε ο Μητροπολίτης Ουκρανίας

© pomisna.info

του Κώστα Ονισένκο

Αγιασμό στον ναό του Αγίου Πνεύματος στην πόλη Χμελνίτσκι τέλεσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, την Κυριακή.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία από κοινού με τον Μητροπολίτη του Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Γάλιτσκιι Ιωάσαφ, Αρχιεπίσκοπο Τερνόπιλ και Κρεμενέτσκιι Νέστωρα, Αρχιεπίσκοπο Βίσγοροντ Αγαπητό, επίσκοπο Σεπετίβσκι Ανδριανό, τον εφημέριο του ναού πρωθιερέα Βαντίμ Γιακίμοβ και άλλους ιερείς.

Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος βρέθηκε στο Χμελνίτσκι για δύο ημέρες. Το Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί τελετή κατά την οποία ορίστηκε ο νέος προϊστάμενος της επισκοπής Παύλος (Γιουρίστι).

“Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί ειλικρινά και με πίστη για να οικοδομήσουμε την Τοπική Ουκρανική Εκκλησία. Επομένως, αγαπητέ Επίσκοπε Παύλο, συγχαίροντάς σας για το διορισμό στη θέση αυτή, θέλω να ευχηθώ ότι ο Κύριος θα σας δώσει δυνάμεις για να τελείτε τα καθήκοντά σας με ζήλο και να παραδώσω αυτό το σκήπτρο ως σύμβολο ιεραρχικής εξουσίας.

Βασιστείτε σε αυτόν και να είστε σοφός και ευγενικός. Θυμηθείτε όχι μόνο την επισκοπική εξουσία, αλλά και τη θυσία και την αφοσίωση. Άξιος!”, τόνισε ο Προκαθήμενος κατά τη διάρκεια της τελετής.