Αυτοκτόνησε Ρώσος ιερέας στο Ροστόφ

Του Κώστα Ονισένκο

Ιερέας της περιοχής Ροστόβ-να-Ντονού, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις της οικείας Μητρόπολης Αντρέι Νεμίκιν, αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Μητρόπολης Ίγκορ Πετρόφσκι, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ.

Τον αυτόχειρα βρήκε μέσα στο σπίτι του η σύζυγός του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, ο ιερέας αντιμετώπιζε σοβαρούς πόνους στην πλάτη και μετακινούνταν με δυσκολία.

Ο Νεμίνικ ήταν γεννημένος το 1965 και υπηρετούσε ως ιερέας από το 1992. Πριν από αυτό είχε συμμετάσχει στον πόλεμο της Τσετσενίας, όπου είχε τραυματιστεί και έπειτα παρασημοφορήθηκε από το ρωσικό κράτος. Ήταν εφημέριος στον τοπικό ναό Ντμίτρι Ντονσκόι.

“Δυστυχώς είναι ένα μεγάλο λάθος και τραγωδία, επειδή εξαιτίας της αυτοκτονίας δεν έχουν το δικαίωμα να τον ψάλλουν. Οι εκκλησιαστικοί κανόνες, από την αρχαιότητα, είναι ιδιαίτερα αυστηροί με τους αυτόχειρες, θεωρούν πως πρόκειται όχι μόνο για θανάσιμο αμάρτημα αλλά για μη συγχωρητέο αμάρτημα”, δήλωσε ο Πετρόφσκι.