Αυστραλία: Έκθεση με παραδοσιακές φορεσιές οργανώνεται για την επέτειο της Επανάστασης

Εκδήλωση για τα εγκαίνια έκθεσης παραδοσιακής φορεσιάς, κοσμημάτων, επίπλωσης, κεντημάτων και χαλιών οργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και το Λύκειο Ελληνίδων του Σίδνεϊ.

Πρόκειται για έκθεση σύνολης της συλλογής του Λυκείου Ελληνίδων Σίδνεϊ με περισσότερες από 40 φορεσιές από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας.

Η μεγάλη έκπληξη όμως της όλης εκδήλωσης ήταν η παρουσία της συζύγου του Ομοσπονδιακού Πρωθυπουργού Τζένι Μόρισον, στην οποία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος χάρισε με συγκίνηση ένα ακριβές αντίγραφο Ευαγγελίου, και συγκεκριμένα του Τετραβάγγελου της Ελληνικής Επανάστασης. Το δώρο απεδέχθη εμφανώς συγκινημένη η Τζενι Μόρισον ανταποδίδοντας την τιμή λέγοντας στα Ελληνικά ένα πηγαίο «ευχαριστώ».

«Η Ελληνική Επανάσταση και η ελληνική ελευθερία δεν είναι ένα γεγονός που αφορά μόνο τους Έλληνες», αλλά ένα γεγονός που αφορά «την παγκόσμια ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. κ. Μακάριος στην εκδήλωση.

Πηγή: pontosnews.gr