Αυστηρό lockdown στην Βοιωτία- Αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπήκε από σήμερα Τρίτη στις 6 το πρωί και η Βοιωτία, λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή.

Κυβέρνηση και ειδικοί άναψαν το «πράσινο» φως για την υπαγωγή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας σε αυστηρό lockdown, από σήμερα το 12 Ιανουαρίου 2021 έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου 2021, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Στη απόφαση αυτή οδηγήθηκαν μετά από έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία και αφού ελήφθησαν υπόψη «τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων επτά ημερών.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιασδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

Επίσης αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.