Άφιξη της τιμίας κάρας του πολιούχου της Λευκωσίας στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 11ης Ιουνίου, έγινε η παραλαβή της τιμίας κάρας του πολιούχου της Λευκωσίας Αγίου Τριφυλλίου επισκόπου Λήδρας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου, όπου αποθησαυρίζεται ως πολύτιμο και μοναδικό ιερό κειμήλιο.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Έφορος τής Ιεράς Μονής Κύκκου Αρχιμανδρίτης Αγαθόνικος Κυκκώτης και το υποδέχθηκε ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος, στην παρουσία του παρεπιδημούντος στην Ι. Αρχιεπισκοπή Μητροπολ. Κορωνείας κ. Παντελεήμονος και άλλων κληρικών και λαϊκών.

Στο παρεκκλήσιο τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής ψάληκε δέηση και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευλογία να ασπαστούν τη χαριτόβρυτη κάρα του αγίου.

Η τιμία κάρα θα εκτίθεται προς προσκύνηση από αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 13ης Ιουνίου, ημέρα μνήμης τού Αγίου Τριφυλλίου, στον νεο-εγκαινιασθέντα Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας, όπου κατά το ερχόμενο διήμερο θα λάβουν χώρα οι πανηγυρικοί εορτασμοί του πολιούχου της πρωτεύουσας της Κύπρου.